Valikot

Pikanappi pelkkien arvojen liittämiselle

Excelissä ei pysty valitsemaan oletusasetusta liittämisen tyypille. Luomme pikatyökaluriville uuden painikkeen, joka liittää leikepöydältä pelkät arvot.

Windowsin kopioi-liitä -toiminto nappaa Excelissä oletuksena mukaan myös lähteen muotoilut ja kaavat, kuten fontit, värit ja solujen reunukset.

Usein on kuitenkin tarve liittää pelkät arvot, koska hienoksi muotoillun kohdetaulukon ulkonäön tulisi säilyä ja lähdetaulukon mahdolliset kaavat eivät kuitenkaan toimisi muualla kuin alkuperäisessä sijainnissaan.

Liitä määräten -toiminnolla on helppo valita liittämisen asetuksia, mutta kopioitaessa suuria määriä aiheutuu siitä järjetön määrä turhaa ja toistuvaa klikkailua.

Microsoft Wordin asetuksissa on mahdollista valita oletusvaihtoehto liittämistavalle, mutta Excelissä ei sellaista jostain syystä ole. Teemme sellaisen pikanäppäimen itse (Excel 2010).

1

Valitse Excelin vasemmasta yläkulmasta nuolipainike Mukauta työkaluriviä ja avautuneesta valikosta Lisää komentoja.

(Kuvat aukeavat isompana klikkaamalla)

pikatyokalurivi_1

2 Avaa Valitse komennoista -vetovalikosta kohta Kaikki komennot.

 

pikatyokalurivi_23 Etsi vasemmanpuoleisesta listasta Liitä arvot ja klikkaa Lisää >>. Komento ilmestyy oikeanpuoleiseen listaan. Tallenna klikkaamalla OK.

pikatyokalurivi_3

Pikatyökalurivilläsi on nyt uusi painike, joka liittää leikepöydällä olevista tiedoista pelkät arvot siihen soluun joka on valittuna. Jos leikepöydällä on useita soluja, liittäminen tapahtuu automaattisesti vastaavalle alueelle kohdetaulukossa.

pikatyokalurivi_final

Kirjoittajasta

Tommi Honkala

Pienyrittäjä, tietojenkäsittelyn tradenomi, Excelin pyörittelijä ja yleisnörtti PK-seudulta.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.