Sekalaiset Yleishyödylliset

6 pikavinkkiä Excelin hallintaan

6 helppoa pikkuniksiä jolla saat Excelistä enemmän irti.

1 Liiku nopeasti pitkässä taulukossa

Voit hypätä helposti syötettyjen solujen alkuun tai loppuun näppäinyhdistelmällä Control + nuolinäppäin. Esimerkiksi Control + alanuoli siirtää sinut sarakkeessa alaspäin kohtaan jossa tulee vastaan ensimmäinen tyhjä rivi. Jos taulukossa ei ole tietoja, siirryt koko taulukon loppuun asti. Nuolet ylös ja alas liikuttavat riveillä, kun taas oikea ja vasen nuoli liikuttavat sarakkeilla.

 

2 Vaihda Enter-näppäimen siirtymissuuntaa

Kun syötät tietoa soluun ja painat Enter, valinta hyppää oletuksena yhden solun alaspäin. Voit vaihtaa siirtymissuuntaa tai ottaa sen kokonaan pois käytöstä Excelin asetuksista. Asetus löytyy 2010-versiossa ”Tiedosto”-valikko – ”Asetukset” – ”Lisäasetukset”-välilehti – ”Muokkausasetukset”-osio.

Enter-näppäimen siirtymissuunta

 

3 Valitse helposti kaikki taulukon solut

Voit valita kaikki taulukon solut klikkaamalla vasemmassa yläreunassa olevaa ruutua. Tämän jälkeen voit vaikka helposti tyhjentää kaikki tiedot painamalla Delete-näppäintä, tai määrittää koko taulukon sarakeleveydet ja rivikorkeudet tuplaklikkaamalla yhtä sarake- tai riviväliviivaa.

Kaikkien solujen valitseminen

 

4 Lisää useita rivejä tai sarakkeita kerrallaan

Uusia rivejä tai sarakkeita ei tarvitse lisätä yksi kerrallaan. Valitse taulukosta niin monta riviä kuin haluat lisätä vetämällä hiirellä rivinumeroiden yli, jonka jälkeen klikkaa yhtä niistä hiiren oikealla ja valitse avautuvasta valikosta ”Lisää”.

Useiden rivien lisääminen kerralla

 

5 Poista tyhjät rivit helposti

Tyhjien rivien poistamista helpottaa kun ensin suodatat muut rivit piiloon. Valitse ensin koko alue, kytke suodatus päälle ”Aloitus”-välilehden ”Lajittele ja suodata” -painikkeesta, jonka jälkeen valitse yhden sarakkeen suodatuskriteeriksi pelkät tyhjät solut. Tämän jälkeen voit valita kaikki tyhjät rivit kerralla ja poistaa ne.

Tyhjien solujen suodattaminen

 

6 Mukauta tilapalkkia tarpeidesi mukaan

Excel-ikkunan oikeassa alareunassa näkyvä tilapalkki näyttää nopeita laskutoimituksia valituista soluista. Klikkaamalla palkkia hiiren oikealla voit muokata palkissa näkyviä tietoja, kuten summa, määrä ja keskiarvo.

Tilapalkin mukautus

Kirjoittajasta

Tommi Honkala

Pienyrittäjä, tietojenkäsittelyn tradenomi, Excelin pyörittelijä ja yleisnörtti PK-seudulta.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.